Hei vaan hei, pitkästä aikaa!

Moikka!

Hetken älynväläyksestä aloin tossa vessareissulla duunaa itelleni uutta blogipohjaa ja tässä sitä taas ollaan! 😅 Minähän pidin joskus aktiivista blogia tällä samalla wordpress pohjalla yritykseni kotisivujen yhteydessä. Haluan kotisivujeni etusivun säilyvän sellaisena kuin se nyt on joten perustin oman blogin näille höpinöilleni jotka tuskin kiinnostavat ketään mutta saanpahan purkaa ajatuksiani välillä sanoiksi muuallakin kuin instan mystoryissa. 🙋‍♂️

Mistähän sitä alottais… Hmmmm… Helvetti… Onpas vaikeeta… No lähetääs vaikka siitä liikkeelle että asustellaan Kuopiossa avovaimoni Jessican kanssa ja löydettiin ihan huikee kämppä todella keskeiseltä paikalta vihdoin ja viimein. Viime vuosi asuttiin Joensuussa ja sieltä muutettiin hätäseen toiseen kämppään jota käytii kattomassa. Viihdyttiin siinä joku 4kk, ehkä vähä pidempäänkin en nyt muista ihan tarkkaan. Mutta se siitä, KPO on kyllä place to be ja viihdytään paremmin ku hyvin.

Pitäskö sitä sitten kertoo vähä itsestäni jos tätä blogia erehtyy lukemaan joku joka ei minusta tiedä tuon taivaallista. Nimi on siis Santtu Niskanen ja ikää on 32 vuotta. Olen kotoisin koillis-savon sydämestä Juankoskelta jossa vietin 30 vuotta elämästäni. Olen personal trainer ja fysiikka/ravintovalmentaja. Olen siis yrittäjä ja teen valmennushommia ja kaikkee muutakin hyvinvointiin liittyvää omalla toiminimellä SN Fit & Wellness Training Services. Vuodesta 2014 lähtien olen näitä hommia vääntänyt ja matkalle on mahtunut useita satoja asiakkaita. Töitten puolesta elän unelmaani ja aika vaikeaa on kuvitella tekevänsä mitään muuta hommaa. Mutta jos joskus on pakko niin sitten on ☺

Otsikko fitness-urheilijan elämää kertoo jo varmasti hieman että jotenkin se treenailu jne tähän liittyy. Aloitin kisaamisen Men’s Physique lajissa vuonna 2016 keväällä Fitness classic kisalla ja jatkoin siitä syksyn SM karsintoihin sekä sieltä SM kisoihin lahteen. Kolmet kisat ekana vuonna oli aika helvetin kova ja opettavainen rykäisy. Dieettiviikkoja tuli yhteensä sellainen 40. Tänä keväänä kisasin viimeksi Kultsalla fitness classicissa ja niinkuin edellisistä kisoista niin tästäkin käteen jäi pelkkää kokemusta MUTTA tässä lajissa ja bodailussa yleisesti kisakokemukset ovat äärimmäisen tärkeitä!!

Tiedostan realiteetit hyvin ja tiedän mihin rahkeeni riittävät. Minulla on 100 muutakin motiivia tehdä tätä kuin kisoissa menestyminen vaikka tulevaisuudessa sitä toivonkin tulevan. Pituutta on siunautunut 197cm ja keväällä kolme päivää ennen kisoja painoin todella kuivassa ja tyhjässä kunnossa 82kg. Kisapaino mukavan rapsakassa kunnossa ja täytenä oli varmaan 85-86kg. Voitte varmasti kuvitella että tälle pituudelle se paino on helvetin vähän vaikka toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä. Kun 2016 syksyn jälkeen pääsin kehityskaudelle niin sain rakennettua 4,4kg puhdasta lihasmassaa ennen kevään 2018 kisadietin aloitusta joka alkoi marraskuussa 2017. Eli lavalla oli todellakin santtu 2.0. Dieetti keväälle kesti 25 viikkoa ja painoa karisi sellainen 23 kiloa eli offikunto pääsi luiskahtamaan osittain aika pehmeäksi mutta tiedostin tilanteen ja otin dieetille kunnolla aikaa jotta lavalla ollaan kunnossa vaikka kiire meinasikin tulla!

Alkuperäinen suunnitelma oli kisata vielä tänä vuonna syksyllä mutta päätin iskeä kisailulle jarrun pohjaan kultsan kisojen jälkeen ja tein päätöksen kisata seuraavan kerran vasta sitten kun lihaa on oikeasti reilusti oikeissa paikoissa. Sain todella rakentavaa palautetta kunnostani sekä lavaesiintymisestä ja tiesin itsekin alusta lähtien että lihamassassa tulee turpaan hieman lyhkäsemmiltä ja parempi rakenteisilta kavereilta. Hyppäsin siis taasen kehityskaudelle eli niin sanotulle off seasonille ja sanoin samalla heipat suomen fitnessurheilu ry:lle vaihtaen lajiliiton PCA:han. Samalla lyötiin lukkoon uusi valmennusyhteistyö Olmalan Jarnon kanssa joka koutsaa meikäläistä nyt ainakin vuoden loppuun saakka. Intensiivisesti valmennus alkoi nyt tän kuun alusta. Heti alettiin parantaa heikkouksia ja startattiin rintapriorisaatio joka on kyllä kantanu hedelmää ja selkeää kehitystä on jo saatu aikaiseksi. Pikkuhiljaa aletaan päästä myös tyhjässä aamupainossa neuvolapainosta isojen poikien painoluokkaan rasvojen ollessa hieman vajaat 9%. Dieetin jälkeisen ajan kun käyttää tehokkaasti ja fiksusti hyödykseen niin kehitys on taattua!! Moni on ihmetellyt ja kysellyt miksi ihmeessä otit Jarnon valmentajaksi. Tässäpä vastaus siihen: Jarno oli jo tuttu kaveri ensimmäisestä sponssitiimistäni jossa viihdyin sen kolme vuotta. Työmoraali ja ideologia treenaamisen suhteen kohtaa paremmin kuin hyvin ja voisiko sitä kutsua henkilökemiaksi mikä meillä myös loksahtaa huippu hyvin yhteen. Itse pidän myös tärkeänä että valmentaja voi olla myös treenikaveri eikä pelkästään painoja koneisiin hilaava ja vieressä huutava perkele. Aika tärkeitä asioita kun valmentajaa aletaan miettimään ja valkkaamaan. Ja nämä edellä mainitsemani asiat takuulla vain paranevat ajan myötä. Meillä on myös sama lajiliitto ja tiimi. Team Badass Athletes on tiimi josta aion pitää kiinni kynsin hampain! 🔥👊💯 Aivan huikeita ja ammattitaitoisia ihmisiä ja ilmapiiri on todella motivoiva ja lämmin!!

Huh huh… Tekstin paljous yllättää kyllä jumalauta 😅 Jospa siellä olis asiaakin eikä vaan puuta heinää paskaa! Mitä nyt tulee tämän hetkisiin treeneihin niin treenaan 8-10 kertaa viikossa niin kovaa ku äijästä lähtee. Viime offin treenasin suurimmaksi osaksi 10-12 treeniä per viikko mutta nyt panostan myös lepoon ja palautumiseen enemmän kuin koskaan aiemmin. Kroppani ja palautumis kapasiteettini oon siedättäny ja käskyttäny sellaseen kuntoon että voisin treenata ihan hyvin 12 helvetin kovaa treeniä viikossa koko ajan mutta nyt ainakin jonkin aikaa mennään näin koska olen huomannut parempaa ja selkeämpää kehitystä näillä keinoin.

Vielä loppuun voisin kertoa miten nuo treenimäärät ja muu sujuva arki on mahdollista. Teen töitä vain kolmena päivänä viikossa. Olen johtanut koko henkilöstön kattavaa työhyvinvointiprojektia Valmet Technologies Oy:llä jo kahdeksan kuukauden ajan. Se on minulle päivätyö kaikkina kolmena työpäivänä jotka siis teen Juankoskella. Siihen päälle teen vielä valmennuksia samalla reissulla ja ohjaan kahta erilaista ryhmää. Tehdasprojektin lisäksi minulla on vajaa 10 valmennettavaa + kaksi edellä mainitsemaani ryhmää. Varsinkin tiistait ja keskiviikot venyvät helposti 12-14 tuntisiksi mutta torstait on aina iisimpiä. Semmosta 😅 Helvetti sentään ku tuli suollettua paljo tekstiä tähän ekaan julkasuun. Toivottavasti jaksoitte lukee, lupaan että seuraavat on hieman ytimekkäämpiä! 😂 Nyt kevyt välipala huiviin ja päivän toiselle treenille! Kivaa viikonloppua kaikille 🙋‍♂️🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *